Geen producten (0)

De leukste huisdieren bekend van film en televisie

De leukste huisdieren bekend van film en televisie

Het is vandaag Dierendag! We vieren Dierendag om te laten zien dat dieren ook rechten hebben. Het is dé dag om dieren extra in het zonnetje te zetten. Dat leek ons een goede aanleiding om aandacht te besteden aan de dieren die we kennen van films en series. Er zijn zoveel leuke (huis)dieren en helaas kunnen we ze niet allemaal benoemen. Daarom zetten we de allerleukste fictieve huisdieren voor je op een rij:

 

 

Garfield & Odie

Iedereen kent de dikke oranje kat Garfield, die al jarenlang als strip verschijnt. Garfield is lui, heeft een hekel aan maandagen, kan niet zonder zijn knuffelbeer Pookie en is dol op lasagne. Hij woont bij zijn baasje Jon, en moet het huis helaas delen met de naïeve hond Odie. De strip en de verschillende films zijn immens populair, en ook wij zijn dol op deze leuke kat en hond. 

Pluto

De hond Pluto is bekend van de vele korte animatiefilmpjes van Disney. Pluto is de hond van Mickey Mouse. In de tekenfilms werkt Pluto zichzelf altijd in de nesten en krijgt hij het vaak aan de stok met de eekhoorns Knabbel en Babbel. Pluto is trouwens één van de weinige Disney-dieren die zich daadwerkelijk als dier gedraagt!

Duck & Chick (friends)

Deze figuren worden vaak vergeten, maar leveren toch altijd hilarische situaties op in de komedieserie Friends: Duck & Chick (eend en kuiken). Deze twee ongewone huisdieren worden door Joey uit het asiel gehaald en meegenomen als cadeau voor Chandler. Vervolgens zijn ze veelvuldig in de serie te zien.

Tom & Jerry

Deze twee dieren maken elkaar het leven zuur: kat Tom en muis Jerry. De tekenfilmreeks is afkomstig uit de studio’s van Hannah Barbera en heeft jarenlang gedraaid. Tom is de grijze kat met nare eigenschappen. Hij heeft vaak ruzie met de bruine muis Jerry, die Tom vaak te slim af is. Deze tekenfilms heeft iedereen urenlang vermaak opgeleverd!


Scooby-Doo

Onmisbaar in dit overzicht: Scooby-dooby-doooo! Deze wat dommige bruine hond beleeft de meest vreemde avonturen als hij met zijn baasje Shaggy en de rest van het team mysteries probeert op te lossen. Scooby-Doo is lief, maar niet altijd even slim, en is dol op Scooby Snacks

Bonus: Gizmo

Geen echt dier, maar wel eentje die zeer geliefd is en eigenlijk wel in dit overzicht thuishoort. Gizmo is een Mogwai, een fantasiedier uit de film Gremlins (1984) en Gremlins 2 (1990). De kleine Gizmo wordt als kerstcadeau gegeven aan Billy, met drie hele belangrijke instructies: geen fel (zon)licht, maak hem niet nat, en – hoezeer hij er ook om vraagt – voer hem niet na middernacht. Iedereen die de film heeft gezien weet wat er gebeurt als je deze regels overtreed: vanuit de schattige Gizmo ontstaan nieuwe wezens, die uiteindelijke de gemene Gremlins zijn. 

Welk fictief huisdier is jouw favoriet? En welke mist nog in dit overzicht? Laat een reactie achter als reactie hieronder of op onze Facebook-pagina!

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Deze blogs vind je misschien ook leuk:


15 april 2017 |
Eerste trailer en poster van Star Wars: The Last Jedi


Liefhebbers van Star Wars, het moment is daar: de eerste trailer van Star Wars: The Last Jedi is gearriveerd! Tijdens Star Wars Celebration – de ultieme bijeenkomst voor fans van de science fiction saga in Orlando, Florida – werd alvast een blik gegeven op de nieuwe film The Last Jedi, in de vorm van een teaser trailer en een poster.
Lees verder >>

16 maart 2017 |
De Minions zijn terug: nieuwe trailer van Despicable Me 3


Goed nieuws voor iedereen die gek is op de Minions: ze zijn terug! Na twee Despicable Me films en de film Minions keren Gru en de Minions terug voor een nieuw avontuur: Despicable Me 3.
Lees verder >>

15 juli 2014 |
Zo maak je geeky ijsblokjes én chocolaatjes!


Of het nou winter of zomer is, het is altijd leuk om zelf creatief aan de slag te gaan! Het komt dus goed uit dat de webshop net aangevuld is met de leukste ijsblokjesvormen o.a. Batman, Star Wars, Tetris en Superman. De vormen zijn echter niet alleen geschikt voor ijsblokjes: je kunt er ook hele leuke chocolaatjes en snoepjes mee maken! Wij laten je een aantal leuke voorbeelden zien.
Lees verder >>

19 mei 2015 |
Als Game of Thrones een Disney-film zou zijn...


We houden van Game of Thrones, we houden van Disney. Maar deze twee samen zou geen goede combinatie zijn. Of toch wel? Hoewel we Game of Thrones graag houden zoals het is (duister, gruwelijk en episch), vinden we deze Disney makeover zeer geslaagd.
Lees verder >>

29 mei 2014 |
DIY tip: zo maak je jouw eigen Mickey Mouse koekjes!


Sinds kort heeft HuupHuup hele leuke bakvormen en cookie cutters in het assortiment. Allemaal van je favoriete films en karakters. HuupHuup ging zelf aan de slag om de Mickey Mouse Cookie Cuttersvoor jou uit te testen: we deden een schort om, stroopten onze mouwen op en doken de keuken in. En wat blijkt? De koekjes zijn heel makkelijk te maken en het resultaat was zeer geslaagd!
Lees verder >>
Facebook Twitter Googleplus Pinterest Linkedin